Thaly

Koncepció

Új építésű társasház penthouse lakását egy fiatal pár részére terveztünk. A világos, tágas tereket fiatalos megolásokkal tettük számukra alkalmassá.
A fő élettereket – nappalit, konyhát, és a konyhasziget meghosszabításaként működő étkezőpultot – egy légtérben hoztuk létre. Egyedi tervezésű bútorokat igényeik szerint alakítottuk ki. Faerezetes, fehér és kékes árnyalatú felületeket kombináltunk. A konyhaszigetet befüggesztett világítással emeltük ki, a többi helyiségben a sínes lámparendszert találtuk előnyös megoldásnak. Színes kiegészítőkkel tettük a nappalit otthonossá.
A dolgozószoba vendégszobának is használható, bútorba rejtett matracok segítégével. A dolgozó részben transzparens, teljes elszeprálását függönyökkel lehet megoldani. Így növeltük a nappali tér élményét, kapcsoltuk be a vérkeringésbe a dolgozót.
A dolgozót elválasztó, lécekből álló panelt a hálószobába is bevittük, itt ágyvégként funkcionál. A háló részeként alakítottuk ki a gardróbhelyiséget, melyet egy üvegfal választ el.